Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Efectuarea îngrijirii persoanei peste 80 de ani

Îngrijirea unei persoane în vîrstă este un lucru serios și foarte greu, atît pentru rude cît și pentru sora de patronaj și nu numai din punct de vedere fizic, dar mai mult moral, psihologic. Momentul principal este găsirea limbii comune, care este un luncru nu prea ușor, datorită înrăutățirii sănătății și pierderii necesității comunicării. Ca rezultat al producerii acestor schimbări persoana devine mai depresivă, nevrînd poate să vă insulte. Celmai des în cazul pierderii memoriei persoana devine mai dezorientată, poate să facă isterici și să intre în panică, de aceea sora de patronaj sau rudele trebie să dispună de răbdare, rezistențăla stres, să aibă minime cunoștințe din domeniul medicinei și foarte mult timp liber. Anume neajunsul timpului liber îi face pe rude, copii și nepoți să se gîndească: poate e necesar să angajez o soră de patronaj?

Astăzi multe companii oferă astfel e servicii. Centrul medical ”grija” dipune de personal cu experiență, adevărați profesionali care vor rezolva orice probleme ce ține de îngrjirea personei în vîrstă. Pentru a angaja sora noastră de patronaj pentru o persoană cu vîrsta de peste 80 de ani e nevoie să completați cererea pe site-ul nostru sau să ne telefonațipentru a primi informația necesară.

De ce trebuie să angajați o asistentă?

Nu trebuie să vă temeți să încredințați persoana dragă sororii de mecenat. Surorile de mecant urmează cursuri ce țin de specialitate, ceea ce înseamnă că nu toate persoanele pot obține acest job. Profesia – soră de patronaj este una deosebită și pentru a o obține persoana trebuie să dispună de un șir de calități:

  • diligență;
  • răbdare;
  • sinceritate;
  • compasiune.

O asistentă bună poate să asculte persoana cu răbdare, fără să o întrerupă, deoarece persoană în vîrstă vorbește mai lent și deseori pierde firul discuției. La fel trebuie să țineți minte că îngrijirea unei persoane bolnave necesită și anumite deprinderi care deseori nu sunt elaborate la noi. Așadar o soră de patronaj poate repede și fără discomfort pentru bolnav să îi schimbe scutecul, haina, îl poate ajuta să se ridice, să se întoarcă așa cum îi este comod. Mai mult ca atît asistenta va pregăti hrana conform meniuluiprescris demedic, îl va ajuta cu problemele de țin de tractul digestiv și sistemul cardio-vascular. Sora de patronaj dispune de experiența necesară pentru a ajutași resuscita bolnavul în cazuri de urgență. Angajînd o astfel de asistentă de la o companie specializată și demnă  de încredere, d-nstră veți fi siguri că o persoana draga va primi ingrijirea corespunzătoare.