Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Îngrijirea persoanelor în vîrstă la domiciliu de către sora de patronaj pe cîteva ore sau permanent se va afla alături de bolnav

Cu părere de rău părinții, buneii noștri cu toții ajung la bătrînețe și sănătatea lor nu mai este așa de bună ca înainte. O dată cu bătrînețea apar și unele greutăți, de exemplu persoanei îi este greu să se îngrijească de sine stătător, iar copii fiind ocupați la serviciu nu dovedesc să își facă datoria. Nu este vorba că persoana nu dorește, pur și simplu nu dispune de timp. În cazul dat vă puteți adresa la centrul medical ”grija” care dispune de personal calificat, care va avea grijă de persoana dragă d-nstră.

Apare întrebarea ce serviciu să alegeți: sora de patronaj care să vină pentru cîteva ore sau sora de patronaj care să locuiască alături de persoana în etate? Răspunzînd la această întrebare trebuie să luați în considerație faptul dacă ruda locuiește alături de d-nstră sau aparte. Dacă persoana locuiește în sînul familiei, atunci o să fie mai bine să angajați o soră de patronaj care va veni pe timpul cît vă aflați la serviciu. În cazul cînd persoana locuiește aparte și nu este în stare să facă multe de sine stătător atunci este cazul să angajați sora de patronaj care va locui cu persoana în vîrstă.

Care sunt totuși caracteristicile acestor două opțiuni?

Sora de ptronaj care va veni pentru o perioadă determinată de timp (cîteva ore)

În cazul asistenta va veni la persoana care are nevoie de îngrijiri la timpul stabilit, conform orarului stabilit. Acest tip de angajare poate fi făcut în cazul cînd persoana a avut de suferit îb urma unei traume și nu este în stare singură să se deplaseze și îi este greu să se ocupe de treburile casnice. Sarcinile asistentei care va veni pentru cîteva ore sunt următoarele:

  • efectuează igiena bolnavului și tot ceea ce este prescris de medic;
  • profilaxia în ceea ce privește stoparea apariției patologiilor;
  • schimbarea lengeriei de pat și a hainelor;
  • îngrijirea rănilor;
  • controlul în ceea ce privește administrarea medicamentelor;
  • îngrijirea părului, peielii și ochilor;
  • efectuarea manipulațiilor fizioterapeutice.

Sora de patronaj care va locui cu persoana bolnavă

În cazul cînd persoana necesită îngrijire permanentă și d-nstră nu avețiposibilitate să îi fiți alături, fără sora de patronaj care permanent va fi alături de bolnav nu va fi posibil. Sarcinile asistentei în cazul dat au un spectru mai larg și persoana va rămîne singură doar în cazul cînd va fi necesar ca sora de patronaj săprocure producte, să achite serviciile comunale sau alte sarcini care sunt date de către client. Odată cu angajarea unei astfel de asistente d-nstră veți fi siguri că persoana dragă este în siguranță, iar medicamentele sunt administrate la timp. Deseori persoana bolnavă foarte rece și fără entuziasm primește o persoana străină. De aceea, asistenta trebuie să fie răbdătoare, comunicabilă și să aibă un caracter moale. În majoritatea cazurilor persoana care are grijă de persoana bolnavă pelîngă treburile casei îi acordă și consiliere psihologică. De aceea, angajarea unei astfel de asistente este demonstrarea grijii față de persoana în etate, în cazul cînd nu dipuneți de timp pentru a îngriji de ea singuri.