Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Îngrijirea persoanei cu grad de invaliditate – preț

Îngrijirea unei persoane cu grad de invaliditate este unul din cele mai grele lucruri atît pentru rude cît și pentru asistentele medicale sau surorile de patronaj. Chiar dacă din spusele bolnavului el se simte bine și comfortabil, faptul că acesta este căzut la pat are multe nuanțe și pericole. Înafară de numeroase pericole, apar o mulțime de dificultăți în cazul îngrijirii unei astfel de persoane. Există o mulțime de mărunțișuri care trebuie rezolvate, precum ar fi: deplasarea persoanei, igiena de zi cu zi, schimbarea îmbrăcămintei, hobby-ul.

Centru medical ”grija” cunoaște cît de greu este de avut grijă de o astfel de persoană. Prețurile sunt în dependență de serviciile care urmează a fi prestate și timpul care asistenta urmează să îl petreacă cu bolnavul. Așadar clientul poate alege spectrul serviciilor prestate de sora de patronaj:

  • soră de patronaj care va veni la domiciliu pentru o anumită perioadă de timp;
  • soră de patronaj care va locui cu persoana bolnavă, fiind permanent alături de ea.

Așa grafic de muncă vă perminte să alegeți varianta optimală pentru d-nstră, aceasta nefiind în detrimentul persoanei care necesită îngrijiri.

Îngrijirea persoanei cu grad de invaliditate devine mai complicată în cazul cînd persoana nu se poate deplasa de sine stătător. Acest fapt poate duce la un șir de complicații, precum:

  • probleme ce țin de atrofierea mușchilor;
  • probleme ce țin de tractul digestiv;
  • probleme cu respirația;
  • probleme legate de sistemul cardio-vascular;
  • probleme ce țin de piele.

Îngrijirea persoanei invalide necesită mai multă atenție și profilaxia complicațiilor.

Profilaxiația complicațiilor

Lipsa mișcării, după cum am menționat mai sus poate duce la un șir de complicații despre profilaxia cărora trebuie de vorbit mai detaliat.

Problemele cu pielea

Atunci cînd persoana se află permanent doar în poziție culcată pielea se poate deteriora, ceea ce duce la formarea erupțiilor cutanate (răni) și escare. Pentru a preveni complicarea situației trebuie să efecuată igiena de zi cu zi, de asemenea haina trebuie să fie din material mai subțire și din fibre naturale.

Probleme ce țin de sistemul cardio-vascular

Atrofierea mușchilor provoacă nu doar paralizarea membrelor. Sîngele în cazul dat circulă mai lent ceea ce poate provoca tromboze, care pot duce la moarte. Pentru evitarea formării acestora membrele persoane aflate la pat urmează a fi bandajate membrele cu bandaj elastic și cîteva minute trebuie ținute ridicate.

Probleme ce țin de respirație și tractul digestiv

La fel profilaxia trebuie să includă și metodele care ajută ca respirația să devină mai ușoară și să nu existe discomfort în tractul digestiv.

Este evident că fără anumite cunoștințe în domeniul medicinei este greu de avut grijă de așa bolnav, astfel în cazul dat rudele apelează la diferite centre de patronaj pentru a-i oferi bolnavului îngrijirea necesară, care va fi în folosul tuturor.