Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Soră de patronaj pentru persoanele bolnave

Viața omului este foarte spontană și în unele cazuri fără să dorim ajungem în situația cînd avem nevoie de ajutorul rudelor sau persoanelor apropiate. Persoana care este slăbită de puteri din cauza bolii are nevoie de o îngrijire mai specifică, pentru a-l ajuta ca să își revină și organismul să recapete putere. Din păcate, rudele și apropiații nu dispun permanent de timp liber pentru a fi alături de bolnav ore în șir, cauzele pot fi diferite. În cazul trebuie să vă gîndiți la angajarea – surorii de patronaj. Luînd în considerație că asistenta va avea grijă de o persoană bolnavă, trebuie să atregeți o atenție deosebită aspectului – studiilor în domeniul medicinei. Alegînd o soră de patronaj pentru o persoană apropiată, luați în considerație și calitățile morale ale persoanei angajate: sinceritatea, resonsabilitatea, bunătatea.  Uneori un zîmbet sau un cuvînt bun rostit la timp joacă un rol principal în ceea ce privește însănătoșirea persoanei.

O soră de patronaj profesională este în stare să se isprăvească cu orice tipde situație și sarcină pusă în fața ei. Trebuie să menționăm, că sora de patronaj poate veni și petru cîteva ore sau permanent să fie alături de bolnav. Ultima variantă poate fi utilizată în cazul cînd bolnavul locuiește singur sau se află la spital. Încredințînd persoana apropiată unei asistente veți fi siguri că bolnavul nu va duce lipsă de nimic.

Iată doar unele din sarcinile principale ale asistentei cae urmează a fi efectuate în fiecare zi:

 • schimbarea hainelor bolnavului și a lenjeriei;
 • pregătirea bucatelor și hrănirea bolnavului;
 • efectuarea igienei zilnice;
 • schimbarea scutecelor (în cazul persoanei care stă la pat) sau însoțirea la camera de baie;
 • controlul în ceea ce privește administrarea pastilelor;
 • însoțirea la plimbare și ajutorul de a se deplasa prin cameră;
 • procurarea medicamentelor și a produselor alimentare;
 • curățenia și spălarea rufelor.

Din cadrul serviciilor medicale fac parte:

 • monitorizarea stării generale a pacientului;
 • îndeplinirea tuturor recomandărilor și manipulațiilor prescrise de medic;
 • efectuarea pansamentelor, injecțiilor și altor proceduri;
 • fizioterapie, exerciții fizice și masaj.

Totodată, necătînd la faptul că sora de patronaj este cea care acordă îngrijiri medicale bolnavului, nu uitați că ea este și un prieten atît pentru bolnav cît și pentru d-nstră ajutîndu-vă în momentul greu al vieții. De aceea, cînd alegeți o asistentă problema prețului trebuie să dispară sau să se plaseze pe locul doi, importanță avînd calitățile morale. În cazul angajării unei astfel de persoane, rețul aici reprezintă mai mult aptitudinile medicale ale acesteia.

Specialiștii care activează în cadrul centrului medica ”grija” dispun de toate calitățile sus enumerate și nu din auzite, dar din experiență proprie cunosc cum să îngrijească de o persoană, bolnavă, vîrstnică sau de un copil. Datorită bagajului de cunoștințe și experienței acumulate pe parcursul mai multor ani, colaboratorii noștri deseori pun pe picioare și persoanele care sunt grav bolnave.