Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Asistentă pentru persoana care stă la pat – prețul

Deseori viața ne aduce suprize nu prea plăcute, înurma cărora noi pierdem sănătatea șiîn unele cazuri nu ne putem îngriji de sine stătător. În cazul dat grijile suplimentare cad pe umerii rudelor sau a surorilor de patronaj.

Specificul profesiei surorii de patronaj este strîns legat de starea pacientului de care ea urmează să aibă grijă. Cel mai greu este de îngrijit de un bolnav care stă la pat. Din această categorie de pacienți fac parte persoanele cărora li s-a pus una din următoarele diagnoze:

  • fracturi grave ale menbrelor inferioare ( fractura femurului sau fractura șoldului);
  • scleroză și ateroscleroză, care afectează vasele cranio-cerebrale;
  • existența tulbărilor circulației sangvie în creer;
  • accident vascular cerebral și starea post-accidentală.

Desigur, există alte boli și traume care pot plasa la pat, dar cu aceste diagnoze cel mai des se adresează la centrele medicale care prestează servicii de patronaj. În aceste cazuri, asistenta cu exactitate trebuie să cunoască cum să îngrijească de bolnavul care i-a fost încredințat. Sora de patronaj trebuie să dispună de cunoștințe și tehnici care vor ajuta bolnavul să își revină după traumă sau măcar să nu sufere de durere.

Asistenta trebuie să poată să facă igiena bolnavului chiar în pat, trebuie corect să hrănească bolnavul în poziție semi-șezîndă. Cel mai greu este că bolnavul nu poate ajuta asistenta, chiar dacă dorește, el pur și simplu este lipsit de o așa posibilitate. Așa pacienți cel mai des suferă de depresie, deoarece permanent zac la pat și nu pot să facă mai mult nimic. Preparatele care sunt prescrise în cazurile date, la fel pot produce efecte asupra psihicii bolnavului, aceastea fiind foarte puternice îi pot schimba radical dispoziția.

Îngrijirea unor astfel de pacienți este foarte greu de realizat, deoarece asistenta trebuie să dispună de un bagaj vast de cunoștințe în domeniul medicinei, trebuie să fie puternică nu doar din punct de vedere fizic, dar și psihologic. Asistentele care au grijă de persoanele care stau la pat trebuie să dispună de răbdare și rezistență la stres colosală.

Asistentă pentru persoana care zace la pat: prețurile oferite de centrul medical ”grija”

Reeșind din cele expuse mai sus, rezultă că pentru așa bolnav este necesar să angajați un profesionist. Centrul medical ”grija” oferă serviciul de îngrijire a bolnavului care stă la pat. Prețurile depind de: orarul de muncă, sarcinile care urmează să le îndeplinească sora de patronaj și alte dorințe ale clientului.