Calculator on-line
РУ | ROM

Lu-Vi 11:00 - 19:00

info@help24.md

mun. Chișinău, str. Bucuresti 23a
mun. Bălți, str. Decebal 10/1
Grija pentru cei bolnavi și vârstnici
ru / ro
Program de lucru: Luni-Vineri 11:00 - 19:00
caremd@yandex.ru
+7 (495) 504-23-95

Angajat care va avea grijă de persoana vîrstnică

Îngrijirea persoanelor vîrstnice este un lucru greu și necesită responsabilitate. Cel mai important în cazul dat este de a găsi limbă comună cu persoana vîrstnică. Din păcate la bătrinețe caracterul se schimbă și deseori nu în partea cea mai bună. Oamenii vîrstnici suferă de singurătate și obosesc repede și nu își pot controla starea emoțională. De cele mai multe ori persoana vîrstnică devine mult mai închisă în sine, repede se supără și suferă de depresie. De aceea persoana care are grijă de persoana în vîrstă trebuie să fie și un bun psiholog pe lîngă faptul că este rezistentă la stres. Dar și aceasta este insuficient, fiindcă persoana în etate necesită o îngrijire mai specială și trebuie să cunoaștem cele mai de bază îngrijiri medicale. Persoana care de sine stătător își asumă responsabilitatea în privința unor asemenea îngrijiri trebuie să fie puternică din punct de vedere fizic, deoare persoanaei care poate sta la pat, trebuie să îi facă igiena de zi cu zi, în unele cazuri injecții și masaj.

La fel ca și copii acești bolnavi sunt completamente neputincioși și necesită ca cineva să fie permanent alături de ei. Evident că rudele încep să comaseze viața personală și îngrijirea persoanei apropiate. Dar trebuie să menționăm că, pe zi ce trece copii devin mai responsabili, pe cînd bătrînii nu. De aceea, în cazul cînd luați decizia de a îngriji persoana de sine stătător trebuie să fiți conștienți că pe zi ce trece situația se va înrăutăți și va trebui să deveniți mai răbdători, mai responsabili și să dispuneți de mai mult timp. În cazul dat ar fi bine să apelați la un profesionist.

Asistenta medicală: minusuri și plusuri

Asistenta care urmează să îngrijească de persoană de cele mai multe ori are și cunoștințe medicale. Trebuie de menționat că această activitate este foarte foarte grea, deoarece persoana trebuie nu numai să posede cunoștințe într-un anumit domeniu, dar trebuie să fie tolerantă, sinceră, răbdătoare și să aibă simțul umorului. Aceste calități sunt rare în ziua de azi, de aia este greu de găsit o asistentă bună. Asistenta poate veni la domiciliu, dar poate și să locuiască alături de persoana care are nevoie de îngrijiri.

Un mare plus al asistentei de la ”centrul grija” este faptul că d-nstră de sine stătător puteți stabili orele cînd aceasta urmează să se afle alături de persoana în etate. Aceasta este foarte important, deoaree persoana vîrstnică rămîne acolo unde s-a deprins și nu urmează a fi transportată în altă parte, ceea ce este benefic pentru starea sa psihologică. De asemenea, rudele și apropiații vor fi alături, ceea ce la fel este benefic pentru persoană. Asistenta de la ”centrul grija” dispune de toate calitățile necesare pentru a acorda o îngrijire la nivel înalt.

Ceea ce ține de minusuri, ar fi situația că nu toate persoanele vîrstnice pot să se afle timp îndelungat alături de o persoană străină. Dar trebuie de menționat că în cazul cînd asistenta va locui aparte acest discomfort va dispărea.

Totuși criteriul principal în alegerea asistentei ține de încredere. Apelînd la serviciul dat prestat de ”centrul grija” d-nstră cu siguranță puteți să lăsați persoana dragă în atenția asistentei noastre și aceasta la rîndul său 24/24 va fi alături de persoana vîrstnică acordîndu-i tot sprijinul și cele necesare.